Медичний навчально-тренувальний центр

Практичне навчання студентів є невід’ємною частиною освітнього процесу, що полягає у відпрацюванні професійних умінь і навичок. На базі КЗОЗ «Красноградський медичний фаховий коледж» ХОР функціонує «Медичний навчально-тренувальний центр». Робота центру проводиться відповідно до Положення про навчально-тренувальний центр КЗОЗ «Красноградський медичний фаховий коледж» ХОР.

Медичний навчально-тренувальний центр забезпечено належними методичними матеріалами та обладнанням: манекен для серцево-легеневої реанімації, манекен для зупинки кровотечі, засоби для відновлення прохідності дихальних шляхів, муляжі для ін’єкцій, засоби іммобілізації, фантоми для накладання швів, хірургічний інструментарій, сумка парамедика, індивідуальні аптечки, засоби транспортування хворого, засоби для зупинки кровотечі, перев’язувальний матеріал і багато іншого, що дозволяє проводити постійне навчання студентів за навчальним планом.

Заняття проводяться з використанням сучасних тренувальних манекенів, за допомогою  яких слухачі засвоюють практичні навички з проведення реанімації дорослих та дітей, методи відновлення прохідності дихальних шляхів, транспортну іммобілізацію, зупинку кровотечі, допомогу при потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи, отруєннях, опіках, травмах, гострих захворюваннях, пологах у позалікарняних умовах тощо.

У центрі проводяться майстер класи, семінари-тренінги, практичні заняття з невідкладних станів, метою яких є удосконалення знань, умінь та навичок майбутніх спеціалістів.

На практичних заняттях з відпрацювання алгоритмів значну увагу приділяємо військово-медичній підготовці та надзвичайним ситуаціям різних типів.

Головною перевагою центру є поєднання теоретичної та практичної підготовки, оволодіння та подальше відпрацювання практичних навичок, у добре обладнаному кабінеті, із залученням медичних працівників КНП «Красноградська ЦРЛ»

Належне та вчасне надання допомоги – запорука здорової нації!