Новини

Друзі! вже позаду січень нового року. Набирає обертів лютий…..ми продовжуємо навчання онлайн. Ми беремо участь у заходах, що перекликаються з подіями сьогодення…..війна! Навколо багато болю, страждань, смертей……. і часто буває дуже тяжко людині справитись з емоціями, почуттями….Ось і завітали до нас працівники Красноградського центру соціальних служб ,які запропонували нашим студентам та співробітникам перегляд відеоматеріалів про зняття стресів,  тривожності, розпачу, страхів……Матеріали подані на сайті коледжу для перегляду у форматі онлайн.

Лідія Уколова, викладач коледжу,

художній керівник студії “Лідер”.

 

Працівники Комунального закладу «Красноградський центр соціальних служб» разом із членами мультидисциплінарної мобільної команди (ММК) МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» відвідали сім’ї ВПО які мешкають в гуртожитку Комунального закладу охорони здоров’я “Красноградський медичний фаховий коледж”Харківської обласної ради. Вдалось поспілкуватися з кожною родиною, виявити проблеми питання та обговорити шляхи виходу. Пізніше була надана гуманітарна допомога продуктами харчування та засобами гігієни.

Лідія Уколова, викладач коледжу,

художній керівник студії “Лідер”.

Привіт друзі! Вітаємо всіх з початком ІІ семестру 2022/2023 н.р.

Лідія Уколова, викладач коледжу,

художній керівник студії “Лідер”.

Шановні викладачі та студенти!

Прийміть найщиріші привітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю й Божим благословенням, очі світяться щастям, а прекрасні зимові свята принесуть мир, злагоду та впевненість у майбутньому. Зичу Вам міцного здоров’я, успіхів, родинного щастя, достатку і благополуччя! Бажаю щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії !

З повагою, Віднічук Іван (група ЛС-46).

Лідія Уколова, викладач коледжу,

художній керівник студії “Лідер”.

Друзі!!!

Студенти медичного коледжу приєднуються до новорічних вітань. Вони демонструють свої звернення через новорічні газети-вітання…

Лідія Уколова, викладач коледжу,

художній керівник студії “Лідер”.

Щиро вітаємо всіх студентів з Міжнародним днем студента!

Зичимо молодості та натхнення на довгі-довгі роки. Успіхів у навчанні, віри в перемогу!!!

викладач-методист Л. Уколова, художній керівник студії “Лідер”

Шлях довжиною в 90 років

    90… Це багато чи мало? Для людини – це все життя, а для навчального закладу  – це пора розквіту, коли вже утвердилися власні  традиції, випробувані часом, є значні здобутки, високі досягнення, коли подолано багато труднощів, вирішено безліч проблем, коли склався дружний колектив однодумців – справжніх професіоналів медичної та педагогічної справи.

Великий Довженко стверджував, що все починається з витоків. Як же все починалося для нас?

Ранньої весни 1896 року в Костянтинограді відкрилася земська фельдшерська школа на 10 учнів.

1932 рік – офіційна дата становлення нашого коледжу. Це медичний технікум Наркомздраву, в якому на 1 листопада 1932 року навчається 47 студентів. Першим директором був Усенко Григорій Васильович.

 1935 року – відкривається школа медичних сестер.

  Грізний 1941 рік болем відгукнувся  в душах і серцях медичних працівників  Красноградщини. Серед тих, хто пішов захищати Батьківщину були і учні нашого закладу: А.М.Буланна, Г.М.Сябро, Н.О.Тюпа, Г.П.Перцева, В.М. Корбань, Т.А.Захожай та багато інших.

І сьогодні, в цей тяжкий для України 2022 рік наші випускники-медики знаходяться на передовій, рятуючи здоров’я та життя  військовим, навіть ціною власного.

       Наша історія  продовжується в 1955 році, коли відповідно до рішення  Міністерства охорони здоров’я УРСР від 15 серпня 1955 року Харківське медичне училище № 3 переведено в місто Красноград і стало називатися “Красноградське медичне училище”, директором якого став Бернард Григорій Романович. Він багато зробив для того, щоб у тяжкі післявоєнні роки забезпечити нормальну роботу медичного навчального закладу.

     Далі естафету директорів прийняв Білий Микола Олексійович. У 50-ті роки XX століття училище готувало фельдшерів, медичних сестер та акушерок.

     Із 1965 року директором став Краєвий Моїсей Пилипович, який очолював роботу протягом 10 років. За цей час покращалась база навчального закладу. Своїми силами було збудовано лабораторний корпус, який у 1973 році був введений в експлуатацію.

     Протягом свого існування Красноградське медичне училище підтримувало тісний зв’язок з Центральною районною лікарнею, яка і до- сьогодні  є практичною базою для наших студентів.

У 1978 році наш заклад очолила жінка, невичерпної енергії та ерудиції, яка пройшла шлях від студентки Красноградського медичного училища до директора медичного фахового коледжу – Мужевська Олександра Дмитрівна. Вона і сьогодні залишається безперечним лідером колективу, директором, з іменем якої пов’язані  наші нові здобутки і перемоги. Адже її робота спрямована на розвиток коледжу, який має залишатися сучасним на різних етапах розвитку суспільства. Як  досвідчений керівник, Олександра Дмитрівна сформувала колектив, у якому зрілість і професійна мудрість завжди в союзі з молодими викладачами, за якими майбутнє нашого закладу. Але, передусім, головна риса Олександри Дмитрівни – колосальна відповідальність за кожне прийняте рішення.

Згідно з наказом № 37 від 27 квітня 2006 року Харківської обласної державної адміністрації Управління охорони здоров’я Красноградському медичному училищу був наданий статус: КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я “КРАСНОГРАДСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ”.

     Згідно рішення Харківської обласної ради №1257-VII від 27 лютого 2020 року КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я “КРАСНОГРАДСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ” перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я “КРАСНОГРАДСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

За роки свого керівництва Мужевська О.Д. внесла значний особистий вклад і у соціально-економічний розвиток міста Краснограда. У 1980 році  побудовано гуртожиток медичного училища на 216 місць, який був оснащений меблями та мяким інвентарем в повному обсязі.

         З  1972 року до сьогоднішнього дня О.Д.Мужевська  обиралася  депутатом міської  ради 9 скликань поспіль,  3 рази була обрана членом виконкому міської ради.

 За роки діяльності відмічена такими нагородами:

значком Отличник здравоохранения,  медаллю “За трудовую доблесть”, медаллю “Ветеран труда”, Почесною грамотою Управління охорони здоров’я,  Почесною грамотою Управління охорони здоров’я, Почесною грамотою Міністерства охорони здоровя України , 2009 рік – Почесний громадянин міста Краснограда.

Йшли роки, змінювалися покоління студентів і викладачів, назви закладу. Але незмінними залишалися високий творчий потенціал колективу, гордість за свій навчальний заклад, прагнення примножувати його добрі традиції.

Великим надбанням нашого навчального закладу є дружний і працелюбний колектив. Викладачі і співробітники коледжу –  це його гордість. Вони віддають улюбленій справі свій досвід, знання, педагогічну майстерність і мудрість. Про якісну підготовку студентів сьогодні дбають 28 штатних викладачів, серед яких більшість – це викладачі вищої категорії, викладачі-методисти.

Дякуючи їм, студенти не тільки отримують глибокі професійні знання, а й вчаться гуманності, милосердю, вмінню співпереживати; беруть активну участь у громадському житті, є учасниками волонтерського руху (Загін «Милосердя»), доброчинних акцій тощо.

Важливою  складовою частиною освітнього процесу  є обов’язкова для кожного студента навчальна практика, яка проходить в оснащених кабінетах і лабораторіях коледжу, на клінічних базах Харківської області та м.Краснограда, з якими укладено не тільки угоди про співпрацю з практичної підготовки студентів, а й можливість подальшого  працевлаштування в цих  лікувально профілактичних закладах.

На базі коледжу створено тренувальний центр, а також студентський гурток «Star of life» – для постійної участі в обласних навчаннях та практичних тренінгах з надання екстренної медичної допомоги. Ця робота ведеться під керівництвом завпрактики, викладача-методиста, людини з високими організаторськими, педагогічними та професійними здібностями, Буравель Леніни Анатоліївни. Дякуючи її небайдужості, прагненню завжди йти в ногу з часом, – ми активні учасники міжнародного проєкту «Україна-Польща», де маємо можливість обміну досвідом з польськими колегами у медичній сфері.

Велику роль в освітньому просторі коледжу відіграє Музей історії нашого навчального закладу. Тут зібрано багато матеріалу для інформаційних стендів. Світлини і текстова інформація відтворюють досягнення колективу з моменту становлення і до сьогодні. Важко переоцінити той внесок, який зробила у створення та оновлення музею голова циклової комісії, викладач-методист,  людини щирої душі, справжній знавець та патріот свого закладу  і професії – Прошина Зінаїда Парфенівна.

Для студентів, абітурієнтів, гостей нашого закладу Зінаїда Парфенівна разом зі студентами – старшокурсниками проводить цікаві тематичні екскурсії.

Споглядаючи на виставлені в музей фігури Флоренс Найтінгейл, Даші Севастопольської, Миколи Пирогова, матері Терези, баронеси Юлії Вревської, ми нібито повертаємося в ті часи, коли девіз «Aliis inserviendo consumоr» – «Світячи іншим, згораю сам»  був основою нашої професії – професії медика, коли ти віддаєш себе без міри і  вдячності не чекаєш, тому що ти –  медик, ти повинен світити іншим! Заходи, які проводить Зінаїда Парфенівна в музеї, стишують нашу ходу, але прискорюють серцебиття кожного…

З великою повагою і шаною ми згадуємо тих викладачів, які працювали в 70-80 р. минулого століття. На жаль, багато з них пішло з життя Кузнякова Г.І., Попова В.П., Кирильчук А.Я., Лісняк Т.В., Коротченко В.П., Самойлова Е.С., Литвиненко Ю.Д., Троценко В.В., Якименко О.П., Гребєнщикова Г.М.,  Верхогляд Т.О., Піпіч В.А…

Це заслужені люди, досягнення і нагороди яких важко перелічити. З тієї ветеранської гвардії і нині ще працюють у коледжі  Олена Миколаївна Трусова, Зінаїда Парфенівна Прошина, Людмила Іванівна Раковська, Григорій Федорович Удовиченко, Валентина Федорівна Удовиченко, Любов Іванівна Деркач, Людмила Миколаївна Бідненко, а на заслуженому відпочинку – Рослякова Л.М., Загарьова Н.М., Замотіна Т.М., Бойко Н.Е., Устименко Т.Е .

Це ті, хто творив протягом багатьох років історію нашого закладу та кого ми завжди пам’ятаємо і шануємо.

На зміну досвідченим викладачам поступово приходить молодь, переймаючи традиції та досвід своїх попередників.

Багато зусиль для вдосконалення освітньо-виховного процесу докладають Косенко В.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи, Буравель Л.А. – завідувач практики, Почікалова Н.В. – заступник директора з АГЧ, Позняк С.В. та Вовк О.М. – завідувачі відділень; Гнатенко В.А. – методист коледжу; Якименко Л.Д., Пілюгіна Т.В., Жигилій З.Г., Удовиченко В.Ф., Прошина З.П. – голови циклових комісій, Бідненко Л.М. – завідувачка бібліотеки.

Виховний процес під керівництвом Уколової Л.М організовано так, щоб кожен студент мав можливість розвивати свій талант, реалізувати свої захоплення. У коледжі діє студентське самоврядування, структурним підрозділом якого є студентська студія «Лідер». Щорічно проводяться конкурси професійної майстерності студентів, галузевих фестивалів творчості, студенти неодноразово були переможцями міських, районних, обласних конкурсів художньої  самодіяльності.

Актуальним сьогодні залишається і національно-патріотичне виховання. Тому головною метою для кожного викладача, куратора групи  – виховати громадянина – патріота своєї Батьківщини, для якого власна доля і доля країни нероздільні.

Наш коледж – це не лише славна історія, талановиті педагоги, цілеспрямована робота кожного. Це, насамперед, молоді душі і палкі серця наших випускників, які розлетілися по всьому світу, щоб гідно нести звання випускника Красноградського медичного фахового коледжу. Саме наші вихованці, ставши успішними людьми, створюють привабливий імідж рідному коледжу, що дав їм міцні і грунтовні знання та гарний старт у майбутнє. Серед випускників коледжу – керівники навчальних закладів, головні лікарі медичних закладів, професори, доценти, викладачі, поети, священники, громадські діячі…

Викладачі. Лікарі. Студенти. Випускники …

Це вони – творці історії, історії, яка не закінчується. І хоч коледжу  – 90, він ніколи не постаріє, а буде вічно молодим, бо кожного 1 вересня студентське життя починає вирувати з новою силою.

         Зі святом тебе, рідний коледже!

Методист коледжу Валентина Гнатенко

 

Вітаємо рідне училище з ювілеєм. Саме Красноградське медучилище видало нам путівку в життя!
Процвітання Вам! Щиро дякуємо!

Випускники 1984 року

Мій рідний коледж! Вітаємо тебе з 90-річним ювілеєм! Залишайся завжди молодим!

З повагою, випускники 2010 року.

Рідна Alma Mater! Теплі і щирі вітання від групи ЛС-46! Найкращі роки – студентські! Дякуємо викладачам за науку!

Випускники 2007р.

Ми, студенти ІІІ курсу відділення «сестринська справа» вітаємо сьогодні рідний коледж з 90-річним ювілеєм! Зичимо миру, добра і щасливого існування!

       На базі нашого навчального закладу за напрямом психолого-соціальної підтримки українців волонтери Красноградської районної організації Товариства Червоного Хреста України провели інформаційну сесію «Team Building – 22. Особливості формування колективу». Захід проведений на початку листопада разом з мешканцями гуртожитку з числа ВПО.

       Для їх діток ті ж самі спеціалісти-волонтери провели захід з елементами творчості. Волонтери подарували дітям півтори години теплого, корисного та незабутнього спілкування.

        Продовжуємо добрі справи…Тримаємось! Разом наближаємо перемогу!

викладач-методист Л. Уколова, художній керівник студії “Лідер”

14 жовтня – особлива дата в історії України – день українського козацтва, День захисників та захисниць України, свято Покрови.

        Вітаємо наших ветеранів праці, викладачів, співробітників та студентів з Днем захисників та захисниць України!!!

Впевнено йдемо до Перемоги!

Слава нашим ЗСУ! Слава Україні! Слава нашим героям!

викладач-методист Л. Уколова, художній керівник студії “Лідер”

Друга неділя вересня традиційно відзначається святкуванням Дня фізкультурника в Україні.

    

Не стали порушувати традицію і цього року студенти та викладачі в медичному коледжі. У форматі онлайн викладачі разом зі студентами організували низку заходів з фізичної культури та спорту.

Провели анкетування на тему: «Фізична культура в моєму житті » залучили студентів різних курсів та їх родини до спортивних вправ та змагань. Маємо нагоду привітати всіх українців з Днем фізичної культури та спорту.

О. Ткаченко, І. Луньов викладачі фізичної культури коледжу.

Наші маленькі особисті досягнення у фізкультурі та спорті тобі, Україно! Кожен вносить посильний вклад та свої маленькі перемоги до Великої перемоги над ворогом.

Спеціалісти радять: щоб подолати стрес, апатію, депресію треба займатись фізичними вправами та спортом. Це дуже хороший тренінг, позитивний і доступний кожному. Вдома, на вулиці, на дитячому чи спортивному майданчику, де є спортивні тренажери займайтесь фізичними вправами!!!

«В здоровому тілі – здоровий дух!» Ось такий девіз рятує сьогодні українців і в тилу і в тимчасовій окупації. Тримаємось! Віримо в ЗСУ! Йдемо разом до нашої перемоги!

викладач-методист Л. Уколова, художній керівник студії “Лідер”

  

 

 Ми українці: честь і слава незламним!

«Ми українці: честь і слава незламним!», саме під таким гаслом почалися заняття в новому навчальному 2022-2023 році у Красноградському медичному фаховому коледжі.

Ми українці : ми – незламні! Ми – непереможні! Слава Україні! Героям слава!

До занять у форматі онлайн приступають студенти І-ІV курсів. Вітаємо студентів та викладачів з початком нового навчального року! Разом здобуваємо знання і працюємо на перемогу!

Красноградський медичний фаховий коледж,

Нам путівку в життя видає.

Красноградський медичний фаховий коледж,

Ти – сучасне й майбутнє моє!

Студентське самоврядування

Друзі!!! Шановні викладачі, студенти! Завершився напружений, складний навчальний 2021/2022 навчальний рік. Наш навчальний заклад видав путівку в трудове життя 47 випускникам. Ми бажаємо їм вдалої та щасливої дороги!!! 

Чекаємо на абітурієнтів! Запрошуємо на навчання всіх бажаючих пов’язати своє життя з медициною!

До зустрічі в новому 2022/2023 новчальному році! Всім миру та перемоги!

Слава ЗСУ!!! Україна понад усе!!!

викладач-методист Л. Уколова, художній керівник студії “Лідер”

       18 лютого 2022 року, в рамках проведення заходів до Дня єднання студенти та викладачі КЗОЗ «Красноградський медичний фаховий коледж» на базі Красноградського краєзнавчого музею   вшанували пам’ять героїв Небесної сотні.

Друзі! Вітаємо  усіх з Днем Єдності. Цього дня в навчальному закладі пройшла акція єднання всіх українців

З Новорічними святами!!!

Вітаємо усіх ветеранів праці коледжу, випускників, студентів, співробітників.

Бажаємо любові, Миру, та достатку в родинах

З повагою адміністрація коледжу,

голова студентського самоврядування Д. Тітов,

викладач-методист Л. Уколова, художній керівник студії “Лідер”а

Друзі!!! Шановні викладачі, студенти! Завершився напружений, складний навчальний 2021/2022 навчальний рік. Наш навчальний заклад видав путівку в трудове життя 47 випускникам. Ми бажаємо їм вдалої та щасливої дороги!!! 

Чекаємо на абітурієнтів! Запрошуємо на навчання всіх бажаючих пов’язати своє життя з медициною!

До зустрічі в новому 2022/2023 новчальному році! Всім миру та перемоги!

Слава ЗСУ!!! Україна понад усе!!!

      Робити милосердні вчинки – це справа сильних, добрих і небайдужих людей. Саме такі студенти входять до складу загону «Милосердя», що діє при студентському самоврядуванні Красноградського медичного фахового коледжу. Студенти 1-2 курсів Овсієнко Тетяна, Зубрій Валерія, Дяченко Ліза, Денисенко Дарія, Солод Дарія та інші зібрали студентські добровільні кошти та закупили необхідні речі для Обжі Родіона, хлопчини з с. Олянівка Красноградського району, який хворіє на ДЦП, та сім’я якого потерпіла від пожежі.     Будьте милосердні! Не лишайте в біді людей, котрі потребують вашої уваги та допомоги! Керівник загону «Милосердя»: Уколова Л.М., та відповідальна студентка  Овсієнко Тетяна.